Resum Debat sobre polítiques i propostes pel sistema sanitari organitzat pel Cercle de Salut

20/12/2017

El passat 11 de desembre, representants dels principals partits polítics van participar en el debat: Polítiques de salut i propostes pel desenvolupament del sistema sanitari, que va organitzar el Cercle de salut. L’acte, que va tenir lloc a l’auditori de l’Edifici Docent Sant Joan de Déu, va servir per conèixer les propostes en matèria de salut dels diferents partits que es presenten a les eleccions del 21 de desembre.

 

Hi van participar: Marina Geli de Junts xCat, Alba Vergès d’ERC, Jorge Soler de C’s, Assumpta Escarp del PSC, Marta Ribas de CatComú-Podem, Santiago Rodríguez del PP i Eulàlia Reguant de la CUP.

 

El debat, que va transcórrer amb cordialitat, es va desenvolupar seguint dos blocs. En el primer, es van exposar les propostes relacionades amb la cobertura i el finançament, mentre que la segona part es va centrar en l’organització dels sistema i els resultats.

 

Tots els representants polítics van coincidir en que el sistema sanitari català és equitatiu i van valorar la seva gratuïtat i cobertura universal. Es va posar de relleu que és una peça clau de l’estat del benestar i que, en general, està ben valorat pels experts a nivell nacional i internacional.

 

En aquest primer bloc, la discussió es va centrar en si han d’estar cobertes pel sistema públic totes les noves prestacions (nous tractaments) i també en el futur del finançament.

 

Durant la segona part del col·loqui, el debat va girar especialment al voltant de la titularitat dels centres sanitaris i sobre la col·laboració publico privada. En aquest punt, els representants polítics van plantejar posicions clarament diferenciades: CUP i CatComu-podem a favor d’una titularitat únicament publica, mentre que la resta de formacions acceptaven com a part del sistema la col·laboració publico privada amb entitats sense ànim de lucre.  

Adjuntem guió de l´acte: Debat_grups_politicsdes_2017._3_Gui.pdf

Volem agrair al Dr. Ricard Bosch, el reso que ha fet del debat en el seu Blog, 

http://rbasalutigestio.blogspot.com.es/2017/12/debat-organitzat-pel-cercle-de-salut-al.html

2016 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos