Skip to content

El Cercle de Salut reivindica que la seu de l’Agència Estatal de Salut Pública s’ubiqui a Catalunya.

El passat 9 de febrer es va publicar al Butlletí Oficial de les Corts Generals el Projecte de llei pel qual es crea l’Agència Estatal de Salut Pública (AESAP) i es modifica la Llei 33/2011, de 4 d’octubre, General de Salut Pública. Aquest projecte de llei  del Govern d’Espanya ha  iniciat el seu tràmit parlamentari a la Comissió de Sanitat i la seva tramitació serà urgent.

L’AESAP, que quedarà adscrita al Ministeri de Sanitat, assumirà  el desenvolupament i execució de les funcions tècniques d’aquest ministeri  en matèria de vigilància en salut pública i, en particular, la coordinació de la Xarxa Estatal de Vigilància en Salut Pública (es reformarà la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica de malalties transmissibles per incorporar les no transmissibles, lesions o altres condicionants de la salut). També, seguint les orientacions de l’OMS, es promourà una visió holística i transdisciplinària de la salut a través de l’enfocament ‘One Health’. El projecte  preveu l’obligació de subministrament a l’AESAP de dades rellevants per a la salut de la població per part de totes les administracions públiques, entitats i organismes del sector públic i privat, necessaris per avaluar l’estat de salut de la població i realitzar funcions de vigilància de la salut pública.

Amb independència de dur a terme una anàlisi amb profunditat d’aquesta llei i, en el seu dia, dels Estatuts de l’Agència, des del Cercle de Salut ja des d’ara reivindiquem que la seu d’aquest nou organisme radiqui a Catalunya.  En aquest sentit, reproduïm a continuació el manifest “CATALUNYA,UNA EXCEL·LENT UBICACIÓ PER A LA NOVA AGÈNCIA ESTATAL DE SALUT PÚBLICA”, que van signar, el 13 d’octubre de 2022,  un col·lectiu nombrós de professionals, alguns d’ells vinculats a la nostra associació, amb el que ens sentim plenament identificats:

Manifest “CATALUNYA,UNA EXCEL·LENT UBICACIÓ PER A LA NOVA AGÈNCIA ESTATAL DE SALUT PÚBLICA”  amb la relació de signants.

This Post Has One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top