Skip to content

Davant la més que probable eventualitat de que el proper divendres 27 d’octubre el Ple del Senat aprovi les mesures proposades pel  govern espanyol  per  a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, la Junta Directiva del Cercle de Salut vol manifestar :

1)     El  total recolzament al govern de Catalunya i al Parlament de Catalunya elegit democràticament i el més escrupolós respecte al mandat democràtic emanat de les urnes.

2)     El  més absolut rebuig a l’aplicació de l’article 155 CE i condemna  de la vulneració de la pròpia Constitució i de l’Estatut que suposa la adopció d’aquestes mesures. . Alhora,  fa una crida per  trobar una sortida a l’actual situació política del país que doni una solució democràtica  al conflicte polític  d’una part cada cop més important de la societat catalana amb l’Estat espanyol, entenent que aquesta solució no pot basar-se en mesures repressives ni en la suspensió de l’autonomia catalana i la anihilació de les seves institucions democràticament escollides.

3)     El  suport i solidaritat amb els dirigents de les associacions cíviques sobiranistes empresonats i amb tots aquells que estan patint les conseqüències de l’actuació repressora de l’Estat, amb un record especial  per aquells conciutadans que van resultar lesionats l’1-O quan anaven a exercir el dret de vot.

4)     També  la solidaritat amb tots aquells dirigents polítics que es troben amenaçats de persecució penal : president de la Generalitat, consellers del govern, membres de la Mesa del Parlament,  diputats, alcaldes i regidors, etc… En particular amb el conseller de Salut i alts càrrecs del Departament i del Servei Català de Salut  que poden veure’s afectats personalment i professionalment per les mesures que en aplicació de l’esmentat article s’acabin adoptant.

5)     La greu  preocupació pel futur del nostre sistema públic de salut per les conseqüències negatives que, en el seu cas,  puguin derivar-se dels canvis en l’orientació en les polítiques públiques de salut  i el nostre compromís amb la preservació i defensa  del nostre model sanitari.

Barcelona, 23 d’octubre de 2017.

 

EL CERCLE DE SALUT.

Back To Top