Skip to content

El Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT). Versió de treball s’ha actualitzat amb prop de 400 fitxes noves. El diccionari, de consulta oberta, conté les dades resultants del treball terminològic dut a terme durant el darrer any en el marc del projecte DEMCAT, el qual té com a objectiu l’elaboració d’un nou diccionari de medicina en llengua catalana.

En aquesta actualització s’ha conclòs la revisió de l’àrea de cirurgia general i abdominal i s’ha avançat notablement en la revisió en curs de les àrees de farmacologia, especialitats quirúrgiques i dermatologia. Globalment, gràcies als treballs sectorials en curs, en col·laboració amb institucions de referència, i a les consultes terminològiques resoltes.

Actualment l’obra conté més de 75.600 fitxes, cadascuna de les quals ofereix els termes catalans amb definició, els equivalents en castellà, francès i anglès i, en els casos pertinents, nomenclatures científiques, a més a més de notes complementàries. Les dades corresponents a aquesta actualització també seran consultables a partir de la setmana vinent des del Cercaterm (el cercador de terminologia que ofereix el TERMCAT) i, com a novetat destacable, també des de l’Optimot (el servei de consultes lingüístiques que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans i el TERMCAT).

 

Back To Top