Skip to content

El passat 30 de gener, el Cercle de Salut va presentar a l’aula Magna de la Universitat de Barcelona, l’estudi La malaltia de la sanitat catalana: finançament i governança, elaborat  pels economistes Guillem López-Casasnovas i Marc Casanova, per encàrrec del Cercle de Salut i publicat per l’editorial Profit. El treball analitza la situació del sistema sanitari català des d’una òptica comparada amb països i comunitats autònomes en el període 2003-2016.

Gairebé 300 persones del sector sanitari i econòmic van assistir a la presentació del llibre. La jornada va estar presidida pel director general de l’Hospital Clínic, Dr. Josep M. Campistol, i va comptar amb la presència del catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i director del Centre de Recerca en Economia de la Salut (CRES-UPF) i un dels autors del llibre, Guillem López-Casasnovas, el president del Cercle de Salut, Lluís Bohigas; la vicepresidenta del Cercle de Salut, Olga Pané. El periodista Josep Martí, va ser l’encarregat de conduir l’acte i el debat posterior.

Durant la presentació, López-Casasnovas va fer una conferència magistral desenvolupant les dades més rellevants de l’estudi. La principal conclusió del treball és que Catalunya necessita afegir entorn de 5.000 milions a la sanitat pública per equiparar la seva despesa a la de països similars. El treball fa evident un infrafinançament de gairebé el 40% a la llum del que s’observa a la majoria de països del nostre entorn, i alerta que el dèficit crònic en el finançament pot fer entrar el sistema sanitari català en una situació crítica.

Acte de presentació de l’estudi

Conferència de Guillem López-Casasnovas

 

Back To Top