Skip to content

Llistes d’espera, problema amb solució?

Tothom es coneixedor del problema de l’accessibilitat dels ciutadans a l’atenció sanitària pública d’aquest país.

Tot i el desplegament d’accions per reduir les llistes d’espera tant en l’àmbit de l’Atenció Primària, Hospitalària, consulta d’especialistes i servei de diagnòstic per la imatge, els resultats no milloren.

Al sistema sanitari públic i concertat, s’hi ha abocat esforços en quan al nombre de professionals (a dia d’avui s’han mantingut els 20.000 professionals que es van contractar durant la pandèmia) i també s’han posat sobre la taula millores retributives que suposen un important pes dins dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya, però que semblen ser insuficients a l’hora de satisfer les necessitats de la ciutadania.

Els resultats de la col·laboració dins del mon sanitari entre les administracions públiques i els centres privats han sigut sempre destacables i son prova d’un compromís amb la societat que beneficia a totes les parts.

Per tant a hores d’ara ens preguntem: “Volem intentar eixugar de nou les llistes d’espera poc a poc sense trobar els resultats esperats o volem combatre d’arrel el problema que existeix en l’accessibilitat del ciutadà en el sistema sanitari?”

Crec que tots volem la segona resposta i per aconseguir-ho només podem fer-ho tenint en compte a tot el sistema sanitari d’aquest país, tant públic, concertat, com privat, per tal de donar resposta assistencial a la ciutadania. Amb allò que hem après en el passat i davant dels escenaris futurs, cal afrontar la nova realitat amb una mirada innovadora i transversal. La visió estratègica només pot passar per contemplar a tot el sector si volem seguir sent capaços d’oferir la qualitat mèdica i assistencial de la qual sempre hem estat orgullosos i on ara és més exigible que mai.

Anna Zarzosa Güell
Directora General de l’ACES

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top